Babciagramolka

Babciagramolka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2812]

Pomarańczowy karczek

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Uwielbiam mięsa doprawione konfiturą z gorzkich pomarańczy .Robię tak drób , ryby .Teraz przyszła pora na karkówkę .

Pomarańczowy karczek Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pomarańczowy karczek

 

 

Sposób przygotowania:

Pomarańczowy karczek
Oczyścić mięso , umyć i osuszyć . Przygotować marynatę z oleju , konfitury ,soli, pieprzu .Natrzeć mięso . Zostawić zawinięte w lodówce minimum 2 godziny - a najlepiej na noc . Zawinąć w folię aluminiową i piec w temperaturze 200 * C w piekarniku 1-1,5 godz. Wyjąć , zlać tłuszczyk z pieczenia ( najlepiej zrobić w folii dziurkę i przelać tłuszcz do miseczki przed odwijaniem ) . Pokroić w plastry . Podaję z surówką z selera z pomarańczą i ziemniakami .
Pomarańczowy karczek
Zebrane w jednym miejscu składniki ułatwią potem pracę
Pomarańczowy karczek
Karkówkę natrzeć przygotowaną marynatą i zostawić na kilka godzin wv lodówce
Pomarańczowy karczek
Zawinąć mięso w folię aluminiową i piec ok. 1,5 godziny w temperaturze 200 * C
Pomarańczowy karczek
Odwinąć . Pokroic w plastry. Podawać z sosem i surówka z selera i pomarańczy

Tagi:

winogrona