justynak223

justynak223

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1232]

Pomarańczowy kurczak

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

pyszny soczysty kurczak z pomarańczami

Pomarańczowy kurczak Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Pomarańczowy kurczak

 

  • 2 szt udka kurczaka całe,
  • Przyprawa do kurczaka,
  • Sól,
  • pieprz,
  • 2 łyżki masło,
  • 2 szt pomarańcza,
  • 1 garść rodzynki,
  • 3/4 szklanki bulion

Sposób przygotowania:

Pomarańczowy kurczak
Udka dzielimy na połówki. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i przyprawą. Smażymy na złoto z każdej strony używając do tego masła. Usmażone mięso przekładamy do naczynia żaroodpornego. Na patelnię po smażeniu mięsa dodajemy kawałki obranych pomarańczy i rodzynki. Chwilę je podsmażamy. Dodajemy bulion. Mieszamy. Sosem zalewamy udka. Zapiekamy je 20-30 minut.
Pomarańczowy kurczak
Etap 1