Sposób przygotowania:
Pomarańczowy marcinek
Margaryny w temperaturze pokojowej zmiksować z cukrem pudrem,cukrem waniliowym oraz jajkami. Następnie dodać śmietanę z sodą. Mąkę dodawać porcjami i delikatnie zagnieść ciasto. Wstawić do lodówki na 40 minut. Po tym czasie uformować wałek i podzielić ciasto na 14 części. Każdy kawałek ciasta cienko rozwałkować, wyłożyć na blachę z papierem do pieczenia i piec na złoty kolor. Upiec wszystkie porcje ciasta. Żelatynę rozpuścić w mleku. Śmietany 30% ubić a gdy zacznie sztywnieć wsypać cukier puder oraz śmietan fix. Następnie dodać śmietanę 18% oraz żelatynę i zapach cytrynowy. Wymieszać. Każdy płat ciasta wyłożyć masą śmietanową. Wstawić do lodówki do stężenia masy śmietanowej. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej i polać wierzch ciasta. Boki ciasta udekorować lukrem z pomarańczowym barwnikiem i pomarańczą.