Sposób przygotowania:
Pomarańczowy sernik na zimno (z kisielem)Spód:

Ciasteczka z masłem/margaryną zmiksować na jednolitą masę (najlepiej malakserem) i wyłożyć nią dno tortownicy wysłanej papierem pergaminowym. Spód skropić świeżym sokiem z pomarańczy.
Masa serowa:

Żelatynę rozmieszać w odrobinie gorącej wody. Śmietanę ubić na puch, ale niekoniecznie na sztywno. Ser wymieszać z cukrem pudrem, sokiem i startą skórką pomarańczową. Wszystko razem połączyć ze śmietaną. Do całości dodać ostudzoną żelatynę.
(Najpierw wymieszać ją z 2 łyżkami masy.) Połączone składniki przełożyć na spód z ciastek i wstawić do lodówki.
Wierzch:

Kisiel przygotować według przepisu z opakowania, tylko zamiast 175 ml wody - użyć 150 ml. Przestygnięty kisiel rozsmarować na stężałej masie twarogowej i ponownie schłodzić w lodówce. Chłodzić do momentu zastygnięcia - minimum 2-3 h. Udekorować według uznania.