agnieszkalider

agnieszkalider

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 786]

Pomarańczowy torcik

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Mój pyszny torcik pomarańczowy- polecam

Pomarańczowy torcik Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pomarańczowy torcik

 

 

Sposób przygotowania:

Pomarańczowy torcik
Należy przygotować niezbędne składniki na pomarańczowy torcik, pomarańcze umyć dokładnie pod wodą bieżącą, wycisnąć z nich sok. Jogurt naturalny ( może być grecki) wymieszać z sokiem z pomarańczy i zmiksować na jednolitą gładką masę, następnie należy rozpuścić żelatynę w kąpieli wodnej i dodać do masy. W okrągłej tortownicy na dnie ułożyć warstwę herbatników, połowę masy pomarańczowej, wyrównać i wyłożyć na herbatniki, następnie należy wyłożyć drugą połowę masy pomarańczowej, wyrównać i znów ułożyć warstwę herbatników. Wstawić do lodówki w celu zastygnięcia, do wysokiego naczynia wlać schłodzone mleko, wyspać śnieżkę i kakao i zmiksować na jednolitą masę. Ubitą piankę wyłożyć na herbatniki i wyrównać całość. Na sam koniec zetrzeć na tarce czekoladę gorzką. Posypać wierzch torciku. Wstawić do lodówki w celu zastygnięcia.
Pomarańczowy torcik
na dno tortownicy wykładam herbatniki
Pomarańczowy torcik
Mój pyszny torcik pomarańczowy- polecam
Pomarańczowy torcik
na górę pianka z czekolady delikatna i puszysta
Pomarańczowy torcik
wierzch obsypuję startą czekoladą- torcik smakuje rewelacyjnie