Sposób przygotowania:
Pomarańczowy torcik
Należy przygotować niezbędne składniki na pomarańczowy torcik, pomarańcze umyć dokładnie pod wodą bieżącą, wycisnąć z nich sok. Jogurt naturalny ( może być grecki) wymieszać z sokiem z pomarańczy i zmiksować na jednolitą gładką masę, następnie należy rozpuścić żelatynę w kąpieli wodnej i dodać do masy. W okrągłej tortownicy na dnie ułożyć warstwę herbatników, połowę masy pomarańczowej, wyrównać i wyłożyć na herbatniki, następnie należy wyłożyć drugą połowę masy pomarańczowej, wyrównać i znów ułożyć warstwę herbatników. Wstawić do lodówki w celu zastygnięcia, do wysokiego naczynia wlać schłodzone mleko, wyspać śnieżkę i kakao i zmiksować na jednolitą masę. Ubitą piankę wyłożyć na herbatniki i wyrównać całość. Na sam koniec zetrzeć na tarce czekoladę gorzką. Posypać wierzch torciku. Wstawić do lodówki w celu zastygnięcia.