hania123

hania123

Starszy Kucharz
[Przepisów: 18]

Pomidor faszerowany cytrynowym kuskusem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Danie lekkie i pożywne, a jednocześnie orzeźwiające dzięki dodatkowi świeżej mięty i cytryny.

Pomidor faszerowany cytrynowym kuskusem

Składniki:

Pomidor faszerowany cytrynowym kuskusem

 

Sposób przygotowania:

Pomidor faszerowany cytrynowym kuskusem
Pomidory sparzyć, obrać, odciąć wierzch, wydrążyć środek, przyprawić. Kuskus zalać gorącym bulionem, odstawić pod przykryciem na 10 minut. Paprykę i cukinię pokroić w kostkę, podsmażyć na oleju. Fetę pokroić w kostkę i razem z miętą dodać do warzyw. Przyprawić solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Nafaszerować przygotowane wcześniej pomidory, przykryć odciętym wierzchem. Piec 10 minut w 180 stopniach.