mariel78

mariel78

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 293]

Pomidor francuski od Mariel

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Kolejna z moich przekąsek na francuskim cieście.

Pomidor francuski od Mariel Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pomidor francuski od Mariel

 

 

Sposób przygotowania:

Pomidor francuski od Mariel
Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Pomidorka dokładnie myjemy , kroimy w plastry lub pół plastry.Cebulkę obieramy ze skóry i kroimy na wiórka. Ser żółty ścieramy na tarce o średniej wielkości oczkach. Oliwki kroimy na ćwiartki. Ciasto rozkładamy na stolnicy i wycinamy na nim foremką do ciastek kwiatki. Brytfannę wykładamy papierem dopieczenia ja używam tego który mi został po odwinięciu ciasta. Na brytfannie układamy kwiatki ,posypujemy serem żółtym , na to nakładamy pomidorka , troszkę cebulki , kawałek oliwki i posypujemy przyprawami wedle uznania.Pieczemy w nagrzanym piekarniku 15-20 minut do momentu az boki zaczną się rumienić.
Pomidor francuski od Mariel
z ciasta francuskiego wycinamy foremkąkwiatki
Pomidor francuski od Mariel
Etap 2
Pomidor francuski od Mariel
brytfannęwykładamy papierem dopieczenia i układamy na nim kwiatki
Pomidor francuski od Mariel
na ciastko nakładamy kolejno ser pomidora cebulę oliwki i przyprawy

Tagi:

sery ciasto ser