Konczi

Konczi

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1780]

Pomidorki faszerowane ryżem i mięsem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Pyszne pomidorki faszerowane, które świetnie pasują na ciepłą przystawkę - wypróbujcie sami by się przekonać:)

Pomidorki faszerowane ryżem i mięsem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pomidorki faszerowane ryżem i mięsem

 

Sposób przygotowania:

Pomidorki faszerowane ryżem i mięsem
Ryż gotujemy w lekko osolonej wodzie. Pierś z kurczaka mielimy, wrzucamy na rozgrzaną patelnie, doprawiamy sosem sojowym i przesmażamy, dodajemy ugotowany ryz oraz posiekaną sałatę doprawiamy pieprzem - dokładnie mieszamy. Z pomidorków odcinamy wieczka, wydrążamy środek, faszerujemy powstałym farszem, zapiekam\y w 180 stopniach przez 15 minut. Podajemy na ciepło z mixem sałat
Pomidorki faszerowane ryżem i mięsem
mięso mielimy przekładamy na patelnie doprawiamy sosem sojowym
Pomidorki faszerowane ryżem i mięsem
dodajemy do mięsa ugotoqany brazowy ryż
Pomidorki faszerowane ryżem i mięsem
dodajemy posiekaną roszponkę i doprawiamy do smaku
Pomidorki faszerowane ryżem i mięsem
Pomidorki faszerujemy uzyskanym farszem i zapiekamy