niska1

niska1

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 102]

Pomidorki z bazylią mocarellą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pomidory pokrojone na plasterki skropione oliwą posypane mocarellą i świeżą bazylią to doskonała przystawka w czasie letniego przyjęcia.

Pomidorki z bazylią mocarellą

Składniki:

Pomidorki z bazylią mocarellą

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Pomidorki z bazylią mocarellą
Pomidory myjemy i wkładamy na kilka sekund do wrzątku, wyjmujemy i wkładamy do zimnej wody na minutę.Po minucie pomidory obieramy ze skórki i kroimy na plasterki,układamy na płytkim talerzu i posypujemy porwaną na kawałeczki mocarellą,na ser układamy listki świeżej bazylii wcześniej umytej i osuszonej w papierowym ręczniku.
Całość polewamy oliwą z oliwek,solimy i pieprzymy i zajadamy się.

Tagi:

sery ser