Sposób przygotowania:
Pomidorowa babka z kawałkami czekolady
Cukier, cukier waniliowy, mąkę i proszek do pieczenia łączymy ze sobą w misce.
Do drugiej miski wlewamy jogurt grecki, olej, masło, koncentrat pomidorowy, wbijamy jajka i mieszamy ze sobą.
Suche składniki łączymy z mokrymi i dokładnie mieszamy.
Czekoladę kroimy w drobną kosteczkę. Łączymy z masą.
Do blaszki w kształcie babki (24 cm) wysmarowanej masłem i posypanej mąką wykładamy ciasto, pieczemy 45-50 minut w 180 stopniach.
Upieczone ciasto posypujemy cukrem pudrem.
Smacznego ;)
Do drugiej miski wlewamy jogurt grecki, olej, masło, koncentrat pomidorowy, wbijamy jajka i mieszamy ze sobą.
Suche składniki łączymy z mokrymi i dokładnie mieszamy.
Czekoladę kroimy w drobną kosteczkę. Łączymy z masą.
Do blaszki w kształcie babki (24 cm) wysmarowanej masłem i posypanej mąką wykładamy ciasto, pieczemy 45-50 minut w 180 stopniach.
Upieczone ciasto posypujemy cukrem pudrem.
Smacznego ;)