WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1059]

Pomidorowa na samych warzywach

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zupa pomidorowa ugotowana bez dodatku mięsa, na samych warzywach z dodatkiem masła i przypraw. Podana z makaronem stanowi pyszny posiłek.

Pomidorowa na samych warzywach Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pomidorowa na samych warzywach

 

Sposób przygotowania:

Pomidorowa na samych warzywach

ETAP 1:

Marchewki i pietruszki oraz selera obrać, opłukać i włożyć do garnka. Pora oczyścić, pokroić na mniejsze kawałki i dodać do garnka.

Cebulę obrać i opalić nad palnikiem gazowym, włożyć do garnka. Warzywa zalać wodą do poziomu warzyw. Włożyć listki, ziele, pieprz ziarnisty i majeranek oraz ząbek czosnku. Posolić do smaku. Ustawić na gazie i zagotować.

Dodać masło i kostkę rosołową. Gotować ok. 40 minut po czym zaprawić koncentratem pomidorowym, wymieszać i gotować ok. 20 minut.

Na koniec wlać śmietanę i gotować jeszcze 15 minut. Zupę przelać przez sito. Podawać z makaronem lub ryżem.

Pomidorowa na samych warzywach
Zupa pomidorowa po odcedzeniu od warzyw i przypraw
Pomidorowa na samych warzywach
Zupa pomidorowa po ugotowaniu przed przecedzeniem
Pomidorowa na samych warzywach
Koncentrat pomidorowy dodany do gotującej się zupy
Pomidorowa na samych warzywach
Warzywa na zupę umyte, obrane włożone do garnka