VioletoweKucharzenie

VioletoweKucharzenie

Złoty Ekspert
[Przepisów: 789]

Pomidorowa na skrzydełkach z chilli

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Bardzo rozgrzewająca i zdrowa zupa. Idealna za zbliżające się jesienne i zimowe dni. W mojej rodzinie wszyscy uwielbiają pomidorową.

Pomidorowa na skrzydełkach z chilli

Składniki:

Pomidorowa na skrzydełkach z chilli

 

  • 5 skrzydełek drobiowych
  • 1 marchew
  • 1 por
  • 1 pietruszka korzeń
  • 50 g selera (korzeń)
  • 2 liście laurowe
  • 5 ziaren ziela angielskiego
  • 0,5 łyżeczki chilli
  • 0,5 łyżeczki ostrej czerwonej papryki
  • 1,5 litra wody
  • Natka pietruszki
  • 150 gram koncentratu pomidorowego
  • Pieprz do smaku
  • Sól do smaku
  • Dodatkowo
  • Makaron lub Ryż

 

Sposób przygotowania:

Pomidorowa na skrzydełkach z chilli
W garnku zagotować wodę. Włożyć skrzydełka. Marchewkę, pietruszkę i seler obrać i pokroić w kosteczkę. Por pokroić w plasterki. Warzywa wraz z zielem angielskim i liśćmi laurowymi wrzucić do gotującego się mięsa. Gdy wszystko już zmięknie przyprawić natką pietruszki, ostrą czerwoną papryka, chilli, sola i pieprzem. Gotować na wolnym ogniu przez 30 minut. Podajemy z ugotowanym makaronem lub ryżem.