Sposób przygotowania:
Zupa pomidorowa z jabłkiem
Do garnka wkładam mięso, zalewam je wodą, dodaję pokrojoną na kawałki włoszczyznę i przyprawy. Gotuję całość pod przykryciem na niewielkim ogniu około godziny. Jabłka i warzywa myję, obieram, usuwam gniazda nasienne i kroję na małe kawałki. W rondelki rozgrzewam masło. Wkładam do rondla pokrojone warzywa z jabłkami i duszę wszystko na niewielkim ogniu pod przykryciem 30 minut. Pozostawiam do lekkiego ostudzenia, po czym miksuję zupę na papkę. Dodaję przecedzony przez sito wywar. Mieszam całość z sosem pomidorowym. Na koniec doprawiam zupę cukrem i pieprzem. Ryż gotuję zgodnie z przepisem na opakowaniu. Dodaję do niego drobno posiekaną natkę pietruszki, mieszam. Z ryżu lepię zwilżonymi w wodzie dłońmi niewielkie kuleczki. Na talerz kładę 4 kulki ryżowe. Zalewam je zupą pomidorową i od razu podaję.