Sposób przygotowania:
Pomidorowa z bazylią i curry :
Mięso z kury , wołowinę , warzywa , przyprawy zalać zimną wodą . Doprowadzić do wrzenia . Gotować na małym ogniu przez 1 ½ godziny . Wyjąć mięso i warzywa . Wywar przecedzić . Dodać przecier pomidorowy, bazylię . Zagotować .Doprawić maggi , curry i szczyptą cukru .
Posypywać usiekaną świeżą bazylią lub natka pietruszki .
Ja podałam z bawarskimi kluseczkami Spatzle ( kupiłam gotowe )
Mięso obrać od kości i zamrozić na pierogi lub krokiety . Z marchewki , pietruszki i selera zrobić sałatkę po dodaniu pozostałych składników .Lub zrobić z tego mięsa i warzyw po dodaniu upieczonego boczku i usmażonej wątróbki pasztet drobiowy .
Posypywać usiekaną świeżą bazylią lub natka pietruszki .
Ja podałam z bawarskimi kluseczkami Spatzle ( kupiłam gotowe )
Mięso obrać od kości i zamrozić na pierogi lub krokiety . Z marchewki , pietruszki i selera zrobić sałatkę po dodaniu pozostałych składników .Lub zrobić z tego mięsa i warzyw po dodaniu upieczonego boczku i usmażonej wątróbki pasztet drobiowy .
msewka
Natala1210
Romaneo
gabika