marietta

marietta

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 2157]

Pomidorowa z kukurydzą i ogórkiem.

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Nastawić wodę na wywar,włożyć sztukę włoszczyzny,rosołki,przyprawy zapachowe i gotować ok.godziny.Dodać zawiesinę,zabielić,doprawić.Podać

Pomidorowa z kukurydzą i ogórkiem.

Składniki:

Pomidorowa z kukurydzą i ogórkiem.

 

Sposób przygotowania:

Pomidorowa z kukurydzą i ogórkiem.
Wstawić wodę w dużym garnku na wywar jarzynowy,włożyć pęk
włoszczyzny,rosołki warzywne,liść laurowy,ziela angielskiego.Got-
-ować niecałą godzinę,zrobić zawiesinę z wody i mąki,śmietanki
12% i doprawić maggi,pieprzem,solą.Dodać osączoną kukurydzę
z puszki oraz obranego,umytego i pokrojonego w kostkę ogórka
i rozlać zupę do talerzy.