goofy9

goofy9

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1117]

Pomidorowa z makaronem fusilli

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

To bardzo prosta i szybka w przygotowaniu zupa, i bardzo smaczna

Pomidorowa z makaronem fusilli

Składniki:

Pomidorowa z makaronem fusilli

 

  • bulion
  • włoszczyzna 1 pęczek
  • koperek 1/2 pęczek
  • natka pietruszki 1/2 pęczek
  • przecier pomidorowy 3-4 łyżki
  • śmietana 3 łyżki
  • sól
  • pieprz
  • wegeta
  • makaron fusilli

Sposób przygotowania:

Pomidorowa z makaronem fusilli
Makaron gotujemy w osolonej wodzie, odcedzamy. Włoszczyznę oczyszczamy, ścieramy na grubej tarce. Jarzyny gotujemy w bulionie. Gdy będą już miękkie dodajemy rozmieszany z odrobiną wody przecier pomidorowy, posiekaną natkę pietruszki oraz koperek. Zupę doprawiamy do smaku.Zupę podajemy zabieloną śmietaną oraz makaronem.