Alex_M

Alex_M

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1760]

Pomidorowa z pęczakiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 9

Pyszna pomidorowa tym razem z pęczakiem

Pomidorowa z pęczakiem Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Pomidorowa z pęczakiem

 

 

Sposób przygotowania:

Pomidorowa z pęczakiem
Kaszę przepłukać pod bieżącą wodą, wrzucić do garnka, zalać wodą, dodać masło, sól i gotować prawie do miękkości.Warzywa obrać, umyć, pokroić dowolnie. Wsypać do garnka gdy pęczak będzie już prawie miękki. Gotować do miękkości kaszy i warzyw.Sok pomidorowy roztrzepać, wlać do garnka, doprawić do smaku solą i pieprzem białym. Zagotować.Gorącą zupę rozlać do talerzy, udekorować kleksem śmietany i posiekaną natką pietruszki.
Pomidorowa z pęczakiem
Kaszę przepłukać pod bieżącą wodą wrzucić do garnka zalać wodą dodać masło sól i gotować prawie do miękkości
Pomidorowa z pęczakiem
Warzywa obrać umyć pokroić dowolnie Wsypać do garnka gdy pęczak będzie już prawie miękki Gotować do miękkości kaszy i warzyw
Pomidorowa z pęczakiem
Sok pomidorowy roztrzepać wlać do garnka doprawić do smaku solą i pieprzem białym Zagotować

Tagi:

pomidory