ONY_za_kare

ONY_za_kare

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 219]

Pomidorowa z ryżem 5

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Smaczna zupka pomidorowa na porcji rosołowej z ryżem

Pomidorowa z ryżem 5

Składniki:

Pomidorowa z ryżem 5

 

  • 1 porcja rosołowa,
  • 2 marchewki,
  • 1 por (biała część),
  • 1 pietruszka,
  • 1/4 selera,
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego,
  • 400 g pomidorów z puszki,
  • 2 łyżki śmietana 12%,
  • 1 woreczek ryżu,
  • do smaku pieprz,
  • do smaku Sól

 

Sposób przygotowania:

Pomidorowa z ryżem 5
Porcję rosołową myjemy i wkładamy do garnka, zalewamy zimną wodą, stawiamy na kuchence i gotujemy około pół godziny. Warzywa obieramy cienko ze skórki i dokładnie myjemy. Pietruszkę i marchewkę kroimy w kostkę i wrzucamy na wrzątek. W całości dodajemy pora i seler.Gotujemy do miękkości warzyw. Pomidory z puszki miksujemy przy użyciu blendera i razem z koncentratem dodajemy do zupy. Doprowadzamy do wrzenia. do kubka odlewamy 3-4łyżki gorącej zupy, dodajemy do tego śmietanę i mieszamy. Wlewamy do zupy. Doprawiamy do smaku. Ryż gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu.

Tagi:

ryż pomidory