iskierka.ag

iskierka.ag

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 682]

Pomidorowa z uszkami

  • TRUDNOŚĆ: trudne
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Moja rodzina uwielbia uszka, dlatego robię ich dużo a potem mrożę. Nie zawsze mam barszcz aby je z nim podawać, dlatego mając zupę pomidorową wpadłam na pomysł aby podać z barszczem. Rodzinie bardzo zasmakowało.

Pomidorowa z uszkami

Składniki:

Pomidorowa z uszkami

 

Sposób przygotowania:

Pomidorowa z uszkami
Do miski wsypujemy mąkę oraz sól, wlewamy olej oraz 1/2 szklanki wody, wsypujemy mąkę mieszając ciasto a następnie wyrabiając, ciasto ma być elastyczne więc odpowiednio dosypujemy mąki lub wlewamy wody. Następnie należy rozwałkować. Pieczarki drobno siekamy, pomidory parzymy i również siekamy, solimy, pieprzymy. Z ciasta wycinamy koła i faszerujemy je farszem, zlepiamy. W garnku gotujemy 1 litr wody, solimy, wrzucamy listki, ziele, cebulę, selera i gotujemy 20 min. przecedzamy wywar. Pomidory parzymy, zdejmujemy skórkę i wrzucamy do wywaru, dodajemy koncentrat, miksujemy na krem zaprawiamy mąkę, podajemy z uszkami. 

Tagi:

zupa mak pomidory