Sposób przygotowania:
Uszka z grzybamiETAP 1:
Do ciepłej wody dodać masło, wymieszać do rozpuszczenia.
Mąkę przesiać, dodać szczyptę soli, mus z dyni, połączyć z ciepłą wodą, zagnieść gładkie ciasto. Zawinąć w folię i pozostawić na pół godziny.
ETAP 2:
Suszone grzyby dokładnie wypłukać, zamoczyć na 2-3 godziny. Następnie ugotować, wyjąć z wody, drobno posiekać. ( wywar z grzybów można wykorzystać do przygotowania zupy). Pieczarki umyć i zetrzeć na grubej tarce.
Na patelni z rozgrzanym masłem zeszklić drobno pokrojoną cebulę. Wsypać pieczarki i posiekane suszone grzyby, smażyć przez kilka minut. Przyprawić do smaku solą, pieprzem i sosem sojowym, ostudzić.
ETAP 3:
Ciasto rozwałkować, wyciąć krążki, włożyć porcję grzybów.
ETAP 4:
Krążki ciasta złożyć na pół, dokładnie zlepić dociskając widelcem.c
ETAP 5:
Na palcu zawinąć powstałe rożki i razem zlepić. W dużym garnku zagotować wodę, osolić, wlać łyżkę oleju, stopniowo wrzucać uszka, delikatnie zamieszać i gotować 2 minuty od chwili wypłynięcia na powierzchnię.
mocsłodkości
lukrowanepierniczki
Czekoladka 2