Sposób przygotowania:
Kurczakowe nogi w sosie pomidorowym
Mięso umyć i osuszyć,odkroić nadmiar tłuszczu. W miseczce wymieszać składniki marynaty i natrzeć mięso dokładnie na całej powierzchni i pod skórą także. Przykryć folią aluminiową i odstawić do lodówki na 5 godzin. Po tym czasie na dużej patelni roztopić margarynę i obsmażyć nogi z każdej strony. W między czasie cebule pokroić w pół plasterki i wrzucić na patelnię z obsmażonym mięsem,cebulę zeszklić. Wlać 2 szklanki wody,zmniejszyć ogień,przykryć i dusić mięso do miękkości. Jeśli woda zbyt szybko wyparuje a mięso nie będzie do końca miękkie wlać kolejną szklankę wody i dokończyć duszenie. W miseczce wymieszać mąkę z koncentratem i 1/2 szklanki wody. Wlać na patelnię i zagotować. Doprawić solą i pieprzem. Podawać do ziemniaków lub ryżu. Smacznego!
2milutka
monikaT83
2milutka
hhhahha:)
monikaT83