iwi69

iwi69

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 200]

Pomidorowa z wedlina.

  • 7
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 10

Zawsze robilam z ryzem tym razem cos innego:)))

Pomidorowa z wedlina.

Składniki:

Pomidorowa z wedlina.

 

  • 25 dg wedliny
  • 1 porcja wloszczyzny
  • 1-2 cebule
  • 1 szklanaka przecieru pomidorowego
  • 2-3 lyzki oliwy
  • 1 jajko
  • 1/2 szklanki maki pszennej
  • garsc posiekanej pietruszki
  • mielona ostra papryka
  • 1 kostka rosolowa
  • sol.

Sposób przygotowania:

Pomidorowa z wedlina.
Cebule pokroic w drobna kostke i zeszklic na tluszczu.Warzywa zetrzec na tarce na grubych oczkach  i dodac do cebulki razem z wedlina drobno pokrojona.Dusic stale mieszajac az warzywa zmiekna i stana sie przezroczyste.Dodac przecier pomidorowy gotowac na malym ogniu ok 10 min.Kostke rosolowa rozpuscic w szklance wody,dodac do calosci,dodac 1 szklanke wody i gotowac  ok 15 min..Z maki i jaj zarobic ciasto i ucierac na tarce do zupy,gotowac do miekkosci kluseczek,doprawic do smaku.Przed podaniem posypac zielenina.