madzik323

madzik323

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 576]

Pomidorowa ze świeżych pomidorów

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Nie ma nic lepszego niż aromat i smak świeżych pomidorów zamiast kupnego koncentratu pomidorowego, polecam bo warto :)

Pomidorowa ze świeżych pomidorów Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pomidorowa ze świeżych pomidorów

 

Sposób przygotowania:

Pomidorowa ze świeżych pomidorów
Pomidory zalewamy wrzątkiem, obieramy ze skórki i kroimy na mniejsze kawałki. Cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Na patelni rozgrzewamy margarynę i szklimy cebule , następnie dodajemy pokrojone pomidory oraz czosnek przeciśnięty przez praskę, miód, sól i suszoną bazylię. Wszystko dusimy do momentu aż pomidory i cebula się rozpadną. Wtedy przecieramy przez sito do garnka i dolewamy wodę, oraz dodajemy kostkę rosołową. Przyprawiamy do smaku pieprzem. Zagęszczamy mąką rozmieszaną w trochę wody. Wlewamy na talerze dekorujemy śmietanką i świeżą bazylią. Możemy podawać z dodatkami takimi jak ryż, makaron czy grzanki.
Pomidorowa ze świeżych pomidorów
Sparzone i obrane ze skórki pomidory kroimy w kawałki
Pomidorowa ze świeżych pomidorów
Podsmażamy na patelni do momentu aż się rozpadną
Pomidorowa ze świeżych pomidorów
Zawartość patelni przecieramy przez sito do garnka
Pomidorowa ze świeżych pomidorów
Dolewamy wodę i dodajemy kostkę rosołową

Tagi:

pomidory