katarzynka455

katarzynka455

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1652]

Pomidorowa zupka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Smaczna zupka pomidorowa ugotowana z przecierem domowym. Taka zupkę lubią moje wnuczęta a ryż to dla nich drobne kluseczki.

Pomidorowa zupka Więcej zdjęć (6)

Składniki:

Pomidorowa zupka

 

  • skrzydełka 3 szt
  • pałki 2 szt
  • marchew 1 szt
  • por 1/3 szt
  • zielenina duży pęczek natka pietruszki + lubczyk
  • przecier pomidorowy 2 szkl
  • śmietana ok 2 łyżki
  • ryż ok 3/4 szkl
  • sól i pieprz

Sposób przygotowania:

Pomidorowa zupka
Mięso płuczemy zalewamy wodą i stawiamy do gotowania. Dodajemy zieleninę i pokrojoną marchewkę. Trochę solimy. Gdy mięso jest już ugotowane wyjmujemy i obieramy z kości. Dodajemy do rosołu ryż i gotujemy. Dodajemy też przecier pomidorowy i mięso.

Doprawiamy do smaku i dodajemy śmietanę. Śmietany można dodać więcej.
Pomidorowa zupka
Do zupy dodajemy pokrojoną marchew i zieleninę.
Pomidorowa zupka
Ugotowane mięso wyjmujemy, przestudzamy i obieramy od kosci.
Pomidorowa zupka
Do zupy dodajemy ryż i gotujemy trochę solimy.
Pomidorowa zupka
Dodajemy też przecier pomidorowy a na koniec śmietanę.
Pomidorowa zupka
Ugotowana już zupa.