Sposób przygotowania:
Zupa z grochu piechotnego
Cebulę obrać i pokroić w kostkę, można podsmażyć delikatnie na tłuszczu. Kiełbasę obrać ze skóry i pokroić w kostkę, następnie podsmażyć na odrobinie tłuszczu.
W garnku gotować groch piechotny młody, nie potrzeba wcześniejszego moczenia. Gotować z cebulą i dołożyć kiełbasę podsmażoną, liść laurowy, ziele angielskie. Gotować do miękkości składników, następnie przy końcu gotowania posolić i wsypać przyprawę do fasoli.
Zagotować chwilkę i dodać łyżkę przecieru pomidorowego. Wymieszać i zagotować, posypać majerankiem, przyprawić do smaku pieprzem.
W garnku gotować groch piechotny młody, nie potrzeba wcześniejszego moczenia. Gotować z cebulą i dołożyć kiełbasę podsmażoną, liść laurowy, ziele angielskie. Gotować do miękkości składników, następnie przy końcu gotowania posolić i wsypać przyprawę do fasoli.
Zagotować chwilkę i dodać łyżkę przecieru pomidorowego. Wymieszać i zagotować, posypać majerankiem, przyprawić do smaku pieprzem.