Sposób przygotowania:
Zupa szpinakowa z ryżem
Do garnka wlewamy wodę, zagotowujemy. Liście szpinaku myjemy i odsączamy z wody. Z udek ściągamy skórę i myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem i wkładamy do garnka z gotującą się wodą.
W międzyczasie obieramy cebulę i czosnek, kroimy w kosteczkę. Marchew obieramy i myjemy, kroimy w cienkie talarki i wkładamy do garnka. Odsączony szpinak kroimy na drobno.
Na patelni rozpuszczamy masło i wkładamy cebulę, czosnek i szpinak smażymy około 5 minut, a następnie przekładamy do garnka z zupą.
Dosypujemy ryż i gotujemy do miękkości mięsa i warzyw. Na samym końcu dolewamy mleko i solimy do smaku.
W międzyczasie obieramy cebulę i czosnek, kroimy w kosteczkę. Marchew obieramy i myjemy, kroimy w cienkie talarki i wkładamy do garnka. Odsączony szpinak kroimy na drobno.
Na patelni rozpuszczamy masło i wkładamy cebulę, czosnek i szpinak smażymy około 5 minut, a następnie przekładamy do garnka z zupą.
Dosypujemy ryż i gotujemy do miękkości mięsa i warzyw. Na samym końcu dolewamy mleko i solimy do smaku.