dommagda

dommagda

Starszy Kucharz
[Przepisów: 42]

Pomidorowe koszyczki z rybcią

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Koszyczki bardzo elegancko prezentują się na stole.

Pomidorowe koszyczki z rybcią

Składniki:

Pomidorowe koszyczki z rybcią

 

  • 5 pomidorów
  • 3 jaja
  • tuńczyk w sosie własnym lub anchois
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • łyżka majonezu
  • natka pietruszki
  • sól,pieprz

 

Sposób przygotowania:

Pomidorowe koszyczki z rybcią
Jaja gotujemy na twardo, studzimy, siekamy. Pomidory przekrawamy w poprzek na pół. Solimy, odwracamy, żeby sok wypłynął,wydrążamy miąższ. Odsączamy tuńczyka lub anchois i rozdrabniamy. Dodajemy jajka, sól, pieprz, oliwę i majonez i ucieramy na jednolitą masę. Natkę drobno kroimy i wsypujemy do farszu, mieszamy. Napełniamy pomidory po brzegi farszem.

Tagi:

sosy