Sposób przygotowania:
Pomidorówka Dukana
Przygotowanie Mięso wołowe i wieprzowe powinno być absolutnie chude , zmielone w domu z chudziutkich porcji. W misce wyrabiamy oba mięsa z dodatkiem jajka ,majeranku , soli , pieprzu i cebulki drobniutko pokrojonej Formujemy kulki wielkości orzecha wloskiego, obtaczamy w mące kukurydzianej i obsmażamy na patelni posmarowanej lekko olejem parafinowym.. W garnku zagotowujemy wodę z dodatkiem kostek bulionowych , do wywaru dodajemy zrumienionekulki mięsne, listek laurowy, ze 3 ziarnka ziela ang. i gotujemy na malutkim ogniu ok. 20 minut. pod koniec gotowania dodajemy łyzkę przecieru pomidorowego . Dosmaczamy pieprzem ewentualnie solą i dwiema tabletkami aspartamu. Podajemy z łyzką jogurtu odtłuszczonego i zieleniną
msewka
Mikrula
misia53