Sposób przygotowania:
Pomidorówka inaczej
Warzywa, obrać, umyć. Marchewki, pietruszkę i selera zetrzeć na tarce o grubych oczkach, pora drobniutko pokroić. W garnku rozgrzać łyżkę masła i podsmażyć na nim przygotowane warzywa. Dodać ziele angielskie i liść laurowy, zalać gorącym bulionem. Kiedy warzywa będą miękkie (czyli bardzo szybko) dodać osączoną z zalewy kukurydzę i koncentrat pomidorowy. Doprawić do smaku pozostałymi przyprawami według uznania (ja dałam płaską łyżeczkę cukru, łyżeczkę słodkiej papryki, po szczypcie soli i pieprzu). Całość razem zagotować.
Podawać z ugotowanym oddzielnie makaronem typu np. kolanka, posypaną natką pietruszki albo świeżą bazylią.
Podawać z ugotowanym oddzielnie makaronem typu np. kolanka, posypaną natką pietruszki albo świeżą bazylią.