Sposób przygotowania:
Pomidorówka z bazylią
Mieso dokładnie opłukać włożyć do garnka i zalać wodą. Zagotować. Zebrać szumowiny wytworzone podczas gotowania, dodać soli. Gotować na małym ogniu 20 minut, dodać obraną i opłukaną włoszczyznę. Pietruszkę zieloną razem z lubczykiem opłukać i wrzucić do gotującego sie mięsa. Gotować aż warzywa i mięso będą miękkie.
Następnie wyjąc jarzynę , zieleninę oraz mięso.
Marchewkę skroić w kostkę i włożyć z powrotem do garnka, mięso obrać pokroić i dodać do zupy.
Dodać rozdrobnione pomidory i zagotować.
Doprawić do smaku pieprzem, solą oraz przyprawą uniwersalną. Dodać suszoną bazylie.
Żupę zabielić śmietaną w wcześniej zahartowaną gorącą zupą .
Ponownie zagotować.
Makaron ugotować według opisu na opakowaniu.
Na talerz nałożyć makaronu i zalać pomidorówką z bazylią.
Ozdobić kawałkiem mięsa oraz natką pietruszki
Następnie wyjąc jarzynę , zieleninę oraz mięso.
Marchewkę skroić w kostkę i włożyć z powrotem do garnka, mięso obrać pokroić i dodać do zupy.
Dodać rozdrobnione pomidory i zagotować.
Doprawić do smaku pieprzem, solą oraz przyprawą uniwersalną. Dodać suszoną bazylie.
Żupę zabielić śmietaną w wcześniej zahartowaną gorącą zupą .
Ponownie zagotować.
Makaron ugotować według opisu na opakowaniu.
Na talerz nałożyć makaronu i zalać pomidorówką z bazylią.
Ozdobić kawałkiem mięsa oraz natką pietruszki
gusia1000
BozenaMatuszczyk