Sposób przygotowania:
Wieprzowina w sosie
Mięso myjemy,osuszamy i kroimy na kawałki,oprószamy pieprzem. Czosnek obieramy ,rozcieramy z solą i dodajemy do pokrojonego mięsa. Dokładnie mieszamy i odstawiamy na 1-2 godz do lodówki albo w chłodne miejsce.
Mięso wyjmujemy i obsmażamy na rozgrzanym oleju. Cebulę kroimy i dodajemy do mięsa. Chwilę razem smażymy.
Podlewamy wodą albo bulionem,dodajemy liść laurowy i dusimy. Gdy mięso zacznie mięknąć oprószamy mąką i energicznie mieszamy jeśli trzeba podlewamy wodą.
Dodajemy musztardę,doprawiamy do smaku i jeszcze chwilę dusimy często mieszając by się nie przypaliło.
Mięso wyjmujemy i obsmażamy na rozgrzanym oleju. Cebulę kroimy i dodajemy do mięsa. Chwilę razem smażymy.
Podlewamy wodą albo bulionem,dodajemy liść laurowy i dusimy. Gdy mięso zacznie mięknąć oprószamy mąką i energicznie mieszamy jeśli trzeba podlewamy wodą.
Dodajemy musztardę,doprawiamy do smaku i jeszcze chwilę dusimy często mieszając by się nie przypaliło.