Sposób przygotowania:
Pomidorowy kapuśniak z kiełbaską
Do garnka wkładamy porcję rosołową, zalewamy wodą około 3 l i gotujemy wywar, solimy go. Warzywa obieramy, marchewkę i pietruszkę ścieramy na tarce, ziemniaki kroimy w kostkę. Kapustę kiszoną płuczemy, odciskamy i drobno kroimy. Do wywaru dodajemy marchew z pietruszką oraz kapustę, dodajemy liść laurowy i ziele angielskie - gotujemy 40 minut. Ziemniak gotujemy osobno w lekko solonej wodzie na półmiękko, odcedzamy. Kiełbasę kroimy w kostkę, podsmażamy na patelni do zarumienienia. Do Zupy dodajemy ziemniaki i kiełbasę. Następnie dodajemy koncentrat pomidorowy. Na koniec doprawiamy do smaku solą, pieprze, papryką i majerankiem, zagotowujemy.
misia5
Konczi
Dziękuję i polecam :)