dorotkamalenstwo

dorotkamalenstwo

Szef Kuchni
[Przepisów: 66]

Pomidory faszerowane fetą

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

przepis na 2 osoby

Pomidory faszerowane fetą

Składniki:

Pomidory faszerowane fetą

 

Sposób przygotowania:

Pomidory faszerowane fetą
Pomidory myjemy, ścinamy im czapeczki i wydrążamy środki. Wydrążone pomidory opruszamy solą i układamy na talerzu otworami do dołu żeby wyciekł sok. posypujmy pieprzem. Czosnek siekamy i ucieramy z odrobiną soli, mieszamy z fetą, pokrojonymi w drobną kostkę czapeczkami, bułką tartą i ziołami. Układamy na grillu. Skrapiamy olejem i sokiem z przetartych wydrążonych środków pomidorów. Tak samo można faszerować paprykę. pieczemy przez 10 minut.

Tagi:

sery tarta ser