SUPERPRZEPIS

Pomidory faszerowane jajecznicą

  • 3
         
ocena: 4/5 głosów: 8
Pomidory faszerowane jajecznicą

Uwielbiam takie śniadania, bardzo zdrowe, sycące i elegancko podane. Do jajecznicy możemy dodać ulubione składniki.

Składniki:

Pomidory faszerowane jajecznicą

 

Sposób przygotowania:

Pomidory faszerowane jajecznicą
Pomidory myjemy, odkrawamy końcówki i wydłubujemy środki (Miąższ możemy wykorzystać do innego dania lub dodać do jajecznicy). Odkładamy je do góry dnem, aby pozbyć się soku i środki były suchy. Następnie w każdym pomidorze układamy po jednym liściu sałaty. Jajka wbijamy do miski, dodajemy pokrojony szczypiorek, rozkłócamy, doprawiamy solą i pieprzem. Na patelni rozpuszczamy łyżkę masła, wlewamy jajka ze szczypiorkiem, smażymy cały czas mieszając aż jajka się zetną. Ciepłą jajecznicą napełniamy pomidory, posypujemy szczyptą słodkiej papryki i od razu podajemy. Smacznego :)