Sposób przygotowania:
Sałatka z kuskusa kurkami, w bakłażanie
Bakłażan przecinam wzdłuż na pół, wydrążam środek, i obficie solę każdą połówkę. Odstawiam na pól godziny. Następnie płucze dokładnie z soli. Kaszę gotuje 15 minut w osolonej wodzie. Bakłażany grilluje 15 minut z każdej strony. Paprykę kroimy w kostkę i dodajemy do kaszy. Solimy , pieprzymy. Środek wydrążony bakłażana przesmażamy na patelni, dodajemy do farszu razem z majonezem. Wypełniamy bakłażana nadzieniem dodajemy kurki przesmażone razem z cebulką Dekorujemy pomidorkami koktajlowymi , posypujemy serem blue pestkami dyni, i oliwkami czarnymi. Z pomidora robię kwiatek i z listków Bazyli.
zewa
monikaT83
kołczu
agabi22
edytaha
lisa100