izabela11111

izabela11111

Szef Kuchni
[Przepisów: 156]

Pomidory nadziewane twarogiem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 1

Smaczne, pikantne pomidory z twarogowym nadzieniem zadowolą nawet bardzo wymyślnego smakosza.

Pomidory nadziewane twarogiem

Składniki:

Pomidory nadziewane twarogiem

 

  • 4 szt. pomidory
  • ok. 15-20 dag twarogu
  • 2-3 ząbki czosnku
  • 1/2 marynowanej papryczki chili
  • 1 szt. cebula biała
  • sól do smaku
  • czarny mielony pieprz do smaku
  • bazylia do smaku
  • oregano do smaku

 

Sposób przygotowania:

Pomidory nadziewane twarogiem
Pomidory umyj, podziel na ćwiartki, usuń z nich pestki. Czosnek rozmiażdż. Cebulę obierz, pokrój w drobną kostkę. Papryczkę chili również pokrój w drobną kostkę. Następnie twaróg włóż do miski i połącz z rozmiażdżonym czosnkiem, posiekaną cebulą i papryczką chili. Dopraw to do smaku solą, pieprzem, bazylią oraz oregano. Ćwiartki pomidorów faszeruj masą twarogową, układaj je dekoracyjnie na półmisku.