Sposób przygotowania:
Pomidory zapiekane z makaronem
Pomidory myjemy, osuszamy i ścinamy wierzchy. Wyjmujemy miąższ i każdy pomidor posypujemy w środku szczyptą soli, odwracamy do góry dnem, zostawiamy.
Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w kosteczkę i smażymy na gorącym oleju, jak będzie szklista dodajemy przesmażone pieczarki i smażymy razem przez chwilę. Ser topiony kroimy w drobną kosteczkę. Naczynie do zapiekania wykładamy folią aluminiową i wkładamy pomidory. Do pomidorów kolejno wkładamy : makaron, posypujemy szczyptą soli i pieprzu, przesmażoną cebulę z pieczarkami, posypujemy szczyptą soli i pieprzu, pokrojony ser, przykrywamy odciętymi wierzchołkami i wstawiamy do piekarnika. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 30 minut.
Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w kosteczkę i smażymy na gorącym oleju, jak będzie szklista dodajemy przesmażone pieczarki i smażymy razem przez chwilę. Ser topiony kroimy w drobną kosteczkę. Naczynie do zapiekania wykładamy folią aluminiową i wkładamy pomidory. Do pomidorów kolejno wkładamy : makaron, posypujemy szczyptą soli i pieprzu, przesmażoną cebulę z pieczarkami, posypujemy szczyptą soli i pieprzu, pokrojony ser, przykrywamy odciętymi wierzchołkami i wstawiamy do piekarnika. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 30 minut.