antek

antek

Kuchcik
[Przepisów: 2]

Pomiodorowa z prażonymi migdałami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Prażone migdały dodają smaku

Pomiodorowa z prażonymi migdałami

Składniki:

Pomiodorowa z prażonymi migdałami

 

  • 1 pierś z kurczaka
  • 2 szklanki ryżu
  • 1/2 szklanki migdałów
  • 2 kostki rosołowe
  • 2 marchewki
  • 2 pietruszki
  • 4 łyżki śmietany
  • 3 łyżki koncentratu Pudliszki z bazylią
  • szczypta soli i pieprzu

Sposób przygotowania:

Pomiodorowa z prażonymi migdałami
Pierś z kurczaka myjemy, kroimy w grubszą kostkę, gotujemy w wodzie. Następnie warzywa obieramy, myjemy i kroimy, dodajemy do gotujących się piersi.Po 10 minutach dodajemy kostki rosołowe, pieprz, sól do smaku. Migdały prażymy na patelni, posypujemy  po zupie, odstawiamy z ognia. Smacznego;)