Sposób przygotowania:
Porkolt wieprzowy
Mięso kroimy w kostkę wielkości 2 cm.Słoninkę kroimy w kosteczkę i wytapiamy z niej tłuszcz.Skwarki wyjmujemy a do tłuszczu dodajemy smalec i rumienimy na nim posiekana cebulę.Dodajemy przeciśnięty czosnek,koncentrat pomidorowy,paprykę w proszku,podlewamy lekko wodą i mieszamy.Gotujemy póki nie odparuje woda.Wtedy wrzucamy mięso.Solimy.Wsypujemy kminek.Przykrywamy i dusimy od czasu do czasu mieszając.Robimy to na małym ogniu aby się nie przypaliło.Kiedy cała woda zniknie a mięsko zacznie skwierczeć w tłuszczu znów wlewamy troszeczkę wody i wrzucamy pokrojoną w kostkę zieloną paprykę oraz pomidora.Podajemy gorące.Przed podaniem posypujemy papryką w proszku oraz posiekaną drobniutko papryczką czuszką.Smacznego!