Sposób przygotowania:
Porotos con riendas
Fasolę namaczamy w wodzie dzień wcześniej. Następnego dokładnie płuczemy i gotujemy w 2 l wody. Solimy pod koniec gotowania. Cebulę szatkujemy i podsmażamy na złoty kolor.
Marchewkę i dynię kroimy w kostkę. Kiedy groch będzie w połowię miękki dodajemy warzywa i przyprawy. Gotujemy przez kilka minut. Kiedy dynia puści sok dorzucamy surowy makaron.
Jeżeli nie zdążymy dodać makaronu zanim groch się rozpadanie, gotujemy go w osobnym garnku a następnie łączymy z zupą. Po około 10 minutach zaprawiamy zupę słodką papryką w proszku podsmażoną na oliwie lub oleju. Kiełbaskę grillujemy bądź podsmażamy na patelni.
Potrawę rozlewamy do talerzy, posypujemy obficie poszatkowaną natką pietruszki i układamy po jednej kiełbasce.
Marchewkę i dynię kroimy w kostkę. Kiedy groch będzie w połowię miękki dodajemy warzywa i przyprawy. Gotujemy przez kilka minut. Kiedy dynia puści sok dorzucamy surowy makaron.
Jeżeli nie zdążymy dodać makaronu zanim groch się rozpadanie, gotujemy go w osobnym garnku a następnie łączymy z zupą. Po około 10 minutach zaprawiamy zupę słodką papryką w proszku podsmażoną na oliwie lub oleju. Kiełbaskę grillujemy bądź podsmażamy na patelni.
Potrawę rozlewamy do talerzy, posypujemy obficie poszatkowaną natką pietruszki i układamy po jednej kiełbasce.