Fasolowa z makaronem

  • 24
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

aromatyczna sytna zupa grochowa z makaronem

Fasolowa z makaronem Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Fasolowa z makaronem

 

  • 0,5 kg porcje rosołowe
  • 3 l woda
  • 500 g fasoli
  • 300 gram makaron Rędziński Babuni ( opakowanie 500 gram)
  • Sól do smaku
  • majeranek do smaku
  • pieprz do smaku
  • kucharek 1 łyżka
  • 1 opakowanie zupy grochowej w proszku
  • 500 ml wody

 

Sposób przygotowania:

Fasolowa z makaronem
Do dużego garnka wlałam wodę i osoliłam do smaku oraz popieprzyłam. Gdy zaczęła wrzeć, wrzuciłam porcję rosołową. Gdy mięso troszkę zmiękło dorzuciłam fasolę  oraz 1 łyżkę kucharka. W między czasie w 500 ml wody rozmąciłam zupę grochową w proszku. Gdy wszystko było już ugotowane , to dolałam ten wywar do garnka. Wrzuciłam makaron. Gotowałam jeszcze parę minut aż makaron stał się miękki. Na koniec dałam szczyptę majeranku. Mięso z zupy wyjęłam. Zupę podawałam na gorąco.
Fasolowa z makaronem
w trakcie gotowania sprawdzamy czy groch jest miękki
Fasolowa z makaronem
zupę grochową w proszku mieszamy wraz z wodą
Fasolowa z makaronem
do ugotowanej zupy wsypujemy makaron do smaku