Sposób przygotowania:
Chilli Con Carne z makaronem
Na dużej patelni rozgrzać olej i zeszklić cebulę, dodać czosnek, chilli, kmin rzymski i oregano i mieszając smażyć przez 1 minutę. Stopniowo dodawać zmieloną wołowinę. Smażymy ok 15 min. Dodać pomidory z zalewą. Dodać bulion wołowy i doprawić solą oraz pieprzem. Przykryć i gotować przez 20 - 25 minut, w zależności od delikatności mięsa. Dodać paprykę i gotować pod przykryciem aż papryka będzie prawie miękka, przez około 15 minut, od czasu do czasu mieszając. Na koniec dodać fasolę i chwilę razem pogotować. Podawac mozna mieso z makaronem tak jak ja to zrobilam w tym przypadku ale rownie dobrze smakuje z ziemniakami a przede wszystkim z gotowymi plackami kukurydzianej kortilli oraz ryzem ;) SMACZNEGO :)