rozanka

rozanka

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 293]

Książka Kucharska: Sosy Łowicz w nowej odsłonie

Porozumienie chińsko-polskie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Trochę inaczej niż tylko cebulka i skwareczki do pierogów

Porozumienie chińsko-polskie

Składniki:

Porozumienie chińsko-polskie

 

  • 10 ulubionych pierogów(z kapustą lub mięsem)
  • 0,5 opakowania mrożonej mieszanki chińskiej
  • 0,5 słoika sosu słodko-kwaśnego Łowicz

Sposób przygotowania:

Porozumienie chińsko-polskie
Do naczynia żaroodpornego wrzucamy mieszankę warzyw(bez rozmrażania)wlewamy trochę sosu mieszamy i przykrywamy naczynie.Wstawiamy na jakieś 15 min do piekarnika nagrzanego do 250st.C. Do uduszonych warzyw dodajemy pierogi i wlewamy resztę sosu,mieszamy i teraz już bez przykrycia wstawiamy na 15 min. do piekarnika.Pierogi mają się podpiec i podgrzać.Podawać zaraz po przyrządzeniu.