Ania Hosz

Ania Hosz

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 198]

Portobello nadziewane pastą z kurczaka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Przekąska dobra zarówno na ciepło jak i na zimno.

Portobello nadziewane pastą z kurczaka

Składniki:

Portobello nadziewane pastą z kurczaka

 

  • grzyby portobello- 8 szt,
  • udko z kurczaka gotowane- 1 szt,
  • cebula - 1 szt,
  • serek topiony- 1 szt,
  • sól do smaku,
  • pieprz do smaku,
  • olej do smażenia,
  • oliwki do dekoracji- 8 szt.

Sposób przygotowania:

Portobello nadziewane pastą z kurczaka
Grzyby obrać ze skórki.Odciąć nóżki. Siedem sztuk wrzucić na posolony wrzątek i gotować ok. 2 minut( raz zrobiłam bez obgotowania grzybów i były trochę twarde- portobello to takie duże, przerośnięte pieczarki). Mięso obrać od kości. Cebulkę i ósmego, pokrojonego grzybka portobello oraz nóżki z pozostałych- usmażyć. Zmiksować razem mięso, serek, cebulę i usmażone grzyby. Doprawić do smaku. Powstałą pastą faszerować pozostałe grzyby. Ułożyć je na natłuszczonej blasze i zapiekać 15-20 minut. Dekorować np.: oliwkami.