Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Pory w cieście

  • 1
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Pory oczyścić z uszkodzonych liści, odciąć górne odcinki liści oraz

Pory w cieście

Składniki:

Pory w cieście

 

Sposób przygotowania:

Pory w cieście
Pory oczyścić z uszkodzonych liści, odciąć górne odcinki liści oraz korzonki, dokładnie umyć pod bieżącą wodą. Następnie zalać wrzątkiem z dodatkiem soli i cukru, gotować 15 minut pod przykryciem. Miękkie pory wyjąć, przekrajać na pół, rozpłaszczyć i pozostawić do wystygnięcia. Mąkę przesiać do naczynia, połączyć z jajkami i mlekiem, dokładnie wymieszać, posolić. Pory maczać w cieście i smażyć na silnie rozgrzanym tłuszczu z obu stron na jasnozłoty kolor.

Tagi:

jajko jajka