Sposób przygotowania:
Porzeczkowy przysmak
Białka oddzielić od żółtek. W małym garnuszku żółtka utrzeć z 9 dag cukru na puszystą masę. W osobnym garnuszku białka ubić na gładką masę i dodać pozostały cukier po czym połączyć z żółtkami. W misce wymieszać obie mąki z proszkiem do pieczenia, dodać do masy z jajek i powoli wymieszać, dodając po trochu olej. Ciasto wylać na wysmarowaną tłuszczem foremkę o wymiarach 30 x 40 cm i wstawić do gorącego piekarnika na 180 C i piec 25 minut. W małym garnuszku przygotować masę na placek. W 100 ml zimnej wody namoczyć żelatynę. W osobnym garnuszku ubić śmietanę na gęstą masę, po czym dodać serek waniliowy, cukier oraz podgrzaną i rozpuszczoną żelatynę i ponownie wszystko wymieszać łyżką.Galaretkę wiśniową przygotować według przepisu na opakowaniu i ostudzić. Porzeczki po odmrożeniu, zasypać cukrem. Na ostudzony biszkopt wylać masę i odstawić na dwie godziny do lodówki do stężenia. Następnie rozsypać łyżeczką porzeczki i zalać tężejącą galaretką.Wstawić do lodówki na dwie godziny do stężenia.
Barbara Malafouris
Henia
msewka
misia53
Tego komentarza wyżej nie rozumiem .....a może i dobrze....
Henia
Misiu, zawsze mogę Ci wyjaśnić na priv.Pozdrawiam!
kasik12
wiola333