Sposób przygotowania:
Porzeczkowy ucieraniec z bitą śmietanąETAP 1:
margarynę, jajka, cukier, cukier wanilinowy mikserem utrzeć z 4 minuty na największych obrotach, masa będzie o grudkowatej konsystencji, wsypać mąkę z proszkiem i krótko połączyć składniki na gęste ciasto.
ETAP 2:
Do formy silikonowej 25x25 cm wyłożyć łyżką ciasto, wierzch wygładzić.
ETAP 3:
Porzeczki obieram przy pomocy widelca, ogonek wkładam między zęby widelca i i ciągnę do góry, porzeczki spadają do miski, porzeczki rozsypać na cieście i delikatnie przycisnąć w ciasto, piekarnik nagrzany na 18oC, grzanie góra/dół, ciasto piec około 45-50 minut, ciasto dobrze wystudzić.
ETAP 4:
Zimną śmietanę wlać do wysokiego naczynia, dodać puder cukier, śmietanfix i mikserem ubić na sztywno śmietanę.
ETAP 5:
Ubitą śmietanę rozsmarować na wierzchu wystudzonego ciasta, ozdobić porzeczkami i posypać kakao, schować do lodówki.
SylaUla