Postniczki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

ciepłe postniczki z nadzieniem cebulowym

Postniczki

Składniki:

Postniczki

 

Sposób przygotowania:

Postniczki
Przygotowanie:
Mąkę przesiać do miski.Drożdże rozgnieść w śmietanie i wlać do mąki,wlać jajko,dodać szczyptę soli i wyrobić ciasto.Cebulę pokrajać i podsmażyć na smalcu,nie rumieniąc,posolić,dodać pieprz,wymieszać.Rozwałkować ciasto do grubości 1/2 centymetra.Na cieście rozsmarować cienką warstwą cebulę podsmażoną na tłuszczu i ciasno zwinąć placek.Pokrajać ukośnie,jak kopytka,ułożyć na blasze,posmarować białkiem i piec w gorącym piekarniku ( 200-220s.c) na rumiano.

Tagi:

jajko jajka