Sposób przygotowania:
Potrawa z fasoli
Przygotowanie:
Umytą fasolę namoczyć na kilka godzin w przegotowanej,przestudzonej wodzie,a następnie w niej ugotować.Prawie miękką fasolę odparować,zalać gorącym mlekiem.Rozdrobnioną marchew i cebulę podsmażyć na tłuszczu,włożyć do fasoli,wsypać kminek,wlać śmietanę i dodać pokrojoną w krążki kiełbasę lub parówki.Razem dusić jeszcze około 20 minut,aby część fasoli rozgotowała się i by należycie zmiękła marchew i cebula.Na końcu dodać przyprawę do zup i osolić potrawę.
Umytą fasolę namoczyć na kilka godzin w przegotowanej,przestudzonej wodzie,a następnie w niej ugotować.Prawie miękką fasolę odparować,zalać gorącym mlekiem.Rozdrobnioną marchew i cebulę podsmażyć na tłuszczu,włożyć do fasoli,wsypać kminek,wlać śmietanę i dodać pokrojoną w krążki kiełbasę lub parówki.Razem dusić jeszcze około 20 minut,aby część fasoli rozgotowała się i by należycie zmiękła marchew i cebula.Na końcu dodać przyprawę do zup i osolić potrawę.