Sposób przygotowania:
Potrawka drobiowo-pieczarkowa z makronem
Filety drobiowe umyć i pokroić w paseczki lub kostkę, przyprawić solą, pieprzem, curry i papryką słodką, dodać łyżkę oliwy i wszystko wymieszać w naczyniu. Wstawić do lodówki. Pieczarki obrać i pokroić na plasterki. Paprykę w paseczki lub kosteczkę. Cebulę i natkę drobno posiekać. Rozgrzać oliwę na patelni i zeszklić cebulę. Dodać filety , podsmażyć aż stracą różowy kolor. Wsypać pieczarki i paprykę . Dusić pod przykryciem 10 minut. Zagęścić śmietaną z dwiema łyżkami mąki. Dodać kostkę rosołową , połowę natki pietruszki i zmiażdżony czosnek . Gotować chwilę. Przygotować makaron ryżowy ( nitki) wg przepisu na opakowaniu i polać sosem drobiowo-pieczarkowym. Udekorować marchewką (startą na tarce o grubych oczkach) i posypać resztą natki. Przepis dla 4-5 osób. Jeden z moich ulubionych. Smacznego.